DIGITALNA PRISTUPAČNOST SLUŽBENIH STRANICA KOMUNALAC DOO

Komunalac d.o.o. Otočac


DIGITALNA PRISTUPAČNOST SLUŽBENIH STRANICA KOMUNALAC DOO


Stupanjem na snagu Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske, Komunalac doo objavljuje Izjavu o digitalnoj pristupačnosti svog mrežnog sjedišta i usklađenosti s Direktivom (EU) 2016/2102, te mogućnosti pružanja povratnih informacija korisnika radi daljnjeg unaprjeđenja digitalne pristupačnosti mrežnog sjedišta.

Stranica Komunalca doo nastoji osigurati pristupačnost svojih usluga za osobe s invaliditetom u najvećoj mogućoj mjeri. Trudimo se osigurati digitalnu pristupačnost svim korisnicima u pristupu javnim uslugama i informacijama, primjenjujući Direktivu (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

Kontinuirano poboljšavamo korisničko iskustvo primjenjujući relevantne standarde pristupačnosti prema smjernicama i standardizaciji mrežnog sadržaja (WCAG 2.1 Web Content Accessibility Guidelines), inicijative za mrežnu pristupačnost (WAI), World Wide Web konzorcija (W3C), organizacije koja se bavi standardizacijom mrežnih tehnologija.


Stupanj usklađenosti


Stranica www.otocac.hr je usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora, uz neke iznimke.


Nepristupačni sadržaj


Pojedine slike i grafički prikazi ne sadrže tekstualne opise. Pojedine .pdf datoteke sadržane u objavama nisu u cijelosti nastale izvozom iz izvorišne datoteke iz alata Microsoft Office Word uz odabir opcija za pristupačnost, već skeniranjem tiskanih dokumenata, odnosno nisu pristupačne jer nisu prikladno pripremljene za čitače ekrana. .pdf datoteke otvaraju se u novom prozoru (tabu) preglednika, a .doc, .docx i .ppt datoteke dostupne su isključivo kao datoteke za preuzimanje.


Podizanje razine pristupačnosti


Komunalac doo će provesti dodatne korektivne mjere kojima će se nepristupačan sadržaj na mrežnoj stranici prilagoditi potrebama osoba s poteškoćama.


Dodatne informacije


Poveznice i stranice stranice Komunalca doo osim tekstualnog sadržaja uključuju i različite vrste multimedijskih sadržaja poput grafičkih elemenata, slikovnih materijala te audiovizualnih materijala. Ako imate poteškoća prilikom pregledavanja ili otvaranja istih, savjetujemo da preuzmete i koristite jedan od odgovarajućih programa iz ponuđenog popisa:

Adobe Reader - PDF
Java
Windows Media Player
Microsoft Silverlight

Asistivna tehnologija uvelike pomaže u poboljšanju funkcionalnih mogućnosti upotrebe pametnih telefona kod osoba s invaliditetom. U sustavima postoje već ugrađene aplikacije i alati te dodatne postavke, kao i mobilne aplikacije za pametne uređaje.

Mobilne aplikacije:
Google TalkBack (Android)
Voiceover (iPhone)
Ease of Access (Windows Phone)
Talks (Symbian)
Mobile Speak Pocket (Windows mobile)
Orator (Blackberry)
Windows:
JAWS Window Eyes NVDA
Mac:
VoiceOver
Linux:
GNome-Orca

Za potpuno i najbolje iskustvo na Internetu, preporučamo da uvijek upotrebljavate najnoviju verziju Web preglednika sa kojim pristupate mrežnom sjedištu.


Priprema Izjave o pristupačnosti


Ova izjava pripremljena je 21.09.2020., sukladno Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora. Ova izjava posljednji put je revidirana 24.10.2020. Za pripremu ove Izjave korištena je metoda samoprocjene te metode testiranja pristupačnosti pomoću alata WAVE Web Accessibility Evaluation Tool.


Povratne informacije i podaci za kontakt


Sve upite vezane uz pristupačnost mrežne stranice Komunalca korisnici mogu uputiti

E-poštom: komunalac@gs.t-com.hr
053/771-115 || Fax: 053/746-175


Inspekcijski nadzor


Tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti je Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske. U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovim mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem telefona broj +385 1 4609 041 ili putem elektroničke pošte: pristupacnost@pristupinfo.hr.

Naše iskustvo govori umjesto nas

Pružamo usluge vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području grada Otočca. Osiguravamo pitku vodu svim sadašnjim i novim korisnicima!

10,000

Zadovoljnih klijenata

Mnoštvo

Projekata

Iskustvo

Vaše povjerenje, naš rad.

Accessibility
  • Dark ThemeTamna tema
  • Font upFont A+
  • Font downFont A-
  • Font resetResetiraj veličinu fonta
  • Reset allResetiraj sve